Rychlý dezert pro neočekávanou návštěvu. Křehké, voňavé a z pár surovin.
Co budeme potřebovat
Jablečná náplň
- 2 jablka
- 2 lžíce krystalového cukru
- špetka soli
- skořice podle chuti
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce medu
Těsto
- 50 g krystalového cukru
- špetka soli
- 5 g vanilkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- 50 g rozpuštěného másla
- 4 g prášku do pečiva
- 230 g hladké mouky
Na dokončení
- moučkový cukr na posypání
Postup
- Náplň
Jablka nastrouhejte. Smíchejte s cukrem, špetkou soli a skořicí. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte jablka, krátce duste do zjemnění. Vmíchejte med, stáhněte z ohně a nechte vychladnout. - Těsto
V míse prošlehejte cukr, vanilkový cukr a vejce. Přidejte sůl, mléko, rozpuštěné máslo a promíchejte. Zapracujte prášek do pečiva a mouku; rychle vyhněťte hladké těsto. - Tvarování
Těsto rozdělte na 2 díly, z každého vyválejte kruh. Rozkrájejte na 8 trojúhelníků (můžete udělat 2–3 krátké zářezy u širší strany pro lepší zavinutí). Na široký okraj dejte porci náplně a srolujte do rohlíčku. - Pečení
Rohlíčky přeneste na plech s pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C 15–20 minut dozlatova. - Dokončení a podávání
Ještě teplé poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
Tip pro extra vůni
Před pečením můžete rohlíčky lehce potřít mlékem nebo rozpuštěným máslem; skořici v náplni lze doplnit špetkou mletého hřebíčku.



